American Football

Flag Football

Binnen het Flag Football doen wij met drie teams mee in de Nederlandse competitie. Flag Football is de non-contact variant van American Football en wordt gespeeld met flags die op de heupen van iedere speler hangen. Deze flags worden door de tegenpartij losgetrokken, waardoor een down wordt beëindigd. Op het oog heeft Flag Football veel regels. Dit kan afschrikken. Ervaring leert ons dat ons team jou graag op een leuke manier de regels leert en het daarbij ook goed op te pakken is voor mensen die geheel nieuw zijn binnen deze sport (of een sport!). We leren het je graag!

Bekijk (met dank aan de Utrecht Dominators) voor meer informatie over Flag Football onderstaand filmpje met een heldere uitleg over hoe Flag Football er uit ziet in de praktijk!

Trainingsinformatie

Vrijdag: Flag Football van 20.00-21.30 (19.45 verzamelen)
Locatie: Rugby Club Waterland, Van IJsendijkstraat 367, 1442 LB Purmerend

Kleedkamers zijn aanwezig.

Tackle Football

Tackle Football is de contact variant van American Football en wordt gespeeld met gear bestaande uit onder andere shoulderpads, een helm, knie/heup/dijbeen bescherming en een bitje.

Op dit moment spelen wij geen American (Tackle) Football. Wij hebben als doel om in de toekomst wel opnieuw deze variant aan te bieden en wederom mee te doen aan de Nederlandse competitie.